Zdravé recepty, které musíte zkusit!

Dlouho tu nebyl žádný článek s recepty, tak je čas to napravit. Inspirace není nikdy dost! Začneme se sladkou, ale zdravou formou závinu.

 

Makový závin z kvásku

Na jeden střední makový závin budeme potřebovat následující ingredience:

  • 100g jemné celozrnné špaldové mouky
  • 100g žitný kvásek
  • 130 ml vlažné vody
  • 130 ml mléka (pro lepší chuť mandlové, kokosové,…)
  • 2 žloutky
  • 50g medu
  • špetka mořské soli
  • olej (ořechový olej je chuťově nejlepší)
  • mák

Všechny suroviny smícháme dohromady a necháme odležet. Kynutí trvá delší dobu, ve většině případech kolem 2 hodin. Až bude těsto hotové, tak nezbývá, než ho rozválet, naplnit mákem, zabalit a dát na plech. Rychlý, zdravý a chutný závin za pár minut, když nepočítáme kynutí 🙂

makovice

Remoska Prima 970×310

Krůtí rolky

  • krůtí maso
  • sýr Cottage
  • výběrový šunka (s vysokým obsahem masa a bez přidaných éček)
  • karotka
  • pórek
  • olej
  • sůl a pepř

Krůtí maso musíme nejdříve naklepat a pořádně roztáhnout. Jako první si položíme maso a začneme s přidáváním surovin. Nejdříve šunka, sýr, karotka na slabé plátky, nakrájený pórek a zavineme.

Rolky skládáme na plech, kde je osolíme a opepříme. Až budou krůtí rolky hotové, použijte zbytek pórku k ozdobení, aby ten talíř byl o trochu veselejší.

 

Treska s bylinkami

  • filety z tresky
  • citrón
  • rozmarín
  • koriandr
  • sůl a pepř
  • olej

Tresku očistíme od případných nečistot a začneme s “marinováním.” Do misky dáme 5 lžic oleje a tresku, kterou budeme prokládat rozmarínem a koriandrem. Na závěr pokapeme šťávou z citrónu a dáme na hodinu do lednice. Po hodině je čas dát tresku na pánev, ale pozor, olej už nepřidávejte.

Na pánvi rybu osolíme a opepříme. Nezapomeňte, že ryba nepotřebuje být na pánvi tak dlouho, jako ostatní druhy masa. Stačí pár minutek a je hotovo!

 

treska s bylinkami

> Další zdravé recepty.

Naposledy aktualizováno 4 října, 2021, autorem Redakce Magazínu

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *