hlíva
Únor 2, 2016
Kategorie: Jídlo, Recepty

Zdravé recepty z hlívy ústřičné

Hlíva ústřičná je jedna z nejvíce zdravých hub, co se používá. Je vyhlášená především pro její protizánětlivé, protivirové a protirakovinné účinky. Nachází využití i v alternativních léčebných metodách.

Z kterých problémů vás hlíva ústřičná může dostat?

  • infekce a zánět
  • oslabená imunita
  • alergie
  • detoxikace
  • kožní problémy
  • potíže s trávením
  • rakovina (nutno brát s rezervou)
  • a mnoho dalších…

Polévka z hlívy ústřičné

Na polévku budeme potřebovat následující ingredience:

  • 500 gramů hlívy ústřičné
  • cibule a česnek
  • sůl a pepř
  • olej
  • majoránka
  • hladká mouka
  • sladká paprika

Nakrájenou cibulku hodíme na rozpálený olej a chvíli smažíme. Poté přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a zasypeme lžící sladké papriky. Až bude hlíva orestovaná, tak přilijeme litr vody. Vaříme, dokud nebude hlíva měkká a po změknutí přidáme poslední ingredience až na mouku – majoránku, nadrcený česnek, pepř a sůl. Poslední přísada bude mouka, kterou rozmícháme ve vodě a přilijeme do polévky. Polévku z hlívy ústřičné a jíškou vaříme ještě 10 – 15 minut. Podáváme s čerstvým pečivem. Dobrou chuť!

Kuřecí nudličky s hlívou ústřičnou

Uvedené váhy potravin vydají na jednu velkou, případně dvě menší porce. Pojďme se tedy podívat, co budeme na recept potřebovat:

  • 300 gramů kuřecích prs
  • 300 gramů hlívy ústřičné
  • cibule
  • kmín, pepř a sůl
  • olej
  • citrón
  • salát

Kuřecí prsa společně s hlívou nakrájíme na malé nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej, na který přidáme nakrájená prsa a hlívu. Společně restujeme okolo 8 minut a poté přidáme kmín, sůl, pepř a zalijeme šťávou z citrónu. Ještě chvíli smažíme a ke konci přidáme natrhaný salát, s kterým maso a hlívu pořádně promícháme. Ke směsi se hodí rýže, kuskus, nebo čerstvé pečivo. Přejeme dobrou chuť! 😉

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *