12 června, 2021
Kategorie: Recepty

TOP: Recept na nejlepší čokoládové muffiny, po kterých se doma zapráší

Vytvořte si oblíbenou pochoutku pro milovníky čokolády podle tohoto receptu na ultimátní dvojité čokoládové muffiny. Tyto chutné muffiny jsou plné čokolády uvnitř i na povrchu a skvěle se hodí k snídani nebo svačině!

čokoládové muffiny

Co jsou dvojité čokoládové muffiny?

Double Chocolate Chip Muffins jsou čokoládové muffiny s extra čokoládovými kousky, které představují dekadentní pochoutku, kterou můžete snídat nebo jíst jako svačinu.

Tyto muffiny se skládají z mouky, kakaového prášku, hnědého cukru, vanilkového extraktu a několika dalších základních ingrediencí.

Nechcete se dělat s těstem? Vyzkoušejte instantní těsto na muffiny od Grizly.cz

GRIZLY Sweets Směs na čokoládové muffiny bez lepku

poctivé čokoládové muffiny hotové do pár minut

bez lepku

s nejlepší belgickou čokoládou

Přejít do e-shopu

 

Jak se dělají dvojité čokoládové muffiny?

Pokud se chystáte připravit tyto dvojité čokoládové muffiny, začněte tím, že předehřejete troubu na 375 °C.

Vezměte formu na muffiny a do každého otvoru vložte vložku na cupcake a pak ji odložte stranou.

ingredience na výrobu muffinu

 

Vezměte si mísu a smíchejte všechny suché přísady dohromady. V samostatné míse smíchejte všechny mokré přísady. Před přidáním vanilky a podmáslí budete minutu šlehat vejce s cukrem.

Suché ingredience přimíchejte do mokrých, dokud se úplně nespojí a neudělají se hrudky.

Vezměte si samostatnou malou misku a vložte do ní kousky čokolády. Obalte kousky čokolády v troše mouky a pak je vmíchejte do těsta.

čokoládové těsto s kousky čokolády

 

Naběračkou na zmrzlinu naberte stejné množství těsta, které vložte do každého otvoru v košíčkové formě. Vložte formu do trouby a pečte tyto muffiny až 22 minut.

Než muffiny vyjmete, zkontrolujte jejich střed párátkem, zda jsou hotové. Odložte muffiny na mřížku, nechte je několik minut vychladnout a podávejte!

 

Co si můžete dát na muffiny?

Rozkrojte muffin napůl a přidejte na něj některý z oblíbenných toppingů nebo javorový sirup. Tyto muffiny budou skvěle chutnat s trochou pomazánkového másla nebo margarínu. Pro sladší chuť můžete do muffinů přidat také kapku medu.

 

Mohu použít jakýkoli druh čokoládových kousků?

Ačkoli tento recept vyžaduje tradiční čokoládové kousky, můžete je obměnit a vytvořit tak jedinečnou chuť muffinů. Můžete například použít kombinaci čokolády a kousků arašídového másla nebo kousky mátové čokolády. Použijte to, co máte rádi a co podle vás bude po přidání do těsta na muffiny chutnat nejlépe.

 

Jak uchovat muffiny?

Muffiny skladujte ve velké nádobě na potraviny. Pokud potřebujete dát některé muffiny na sebe, nezapomeňte je oddělit pergamenovým papírem, aby se neslepily.

Muffiny přikryjte víkem, plastovou fólií nebo alobalem. Muffiny můžete nechat na pultu až dva dny. Vložením do chladničky je uchovejte po dobu jednoho týdne. Muffiny můžete zmrazit na šest měsíců.

Rozkrojený čokoládový muffin na bílém talíři

 

Nejlepší dvojité čokoládové muffiny

Vytvořte si oblíbenou pochoutku pro milovníky čokolády podle tohoto receptu na nejlepší dvojité čokoládové muffiny. Tyto chutné muffiny jsou plné čokolády uvnitř i na povrchu a skvěle se hodí k snídani nebo svačině!

Dezert
Snídaně: Americká
Doba přípravy: 10 minut
Doba pečení: 20 minut
Počet porcí: 12
Počet kalorií: 384 kcal

 

Ingredience

  • 2 ¼ šálku univerzální mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 šálku neslazeného kakaového prášku
  • 1/2 šálku oleje
  • 3/4 hrnku hnědého cukru
  • 2 vejce při pokojové teplotě
  • 1 šálek podmáslí při pokojové teplotě
  • 1 polévková lžíce vanilkového extraktu
  • 1 šálek kousků čokolády

 

Postup

  1. Předehřejte troubu na 375 °C. Formu na muffiny vyložte košíčkovými vložkami a nechte ji stranou.
  2. Ve středně velké míse smíchejte suché ingredience: mouku, kakaový prášek, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
  3. Ve velké míse smíchejte mokré přísady; vejce a cukr ušlehejte do světlé pěny. Přidejte vanilku a podmáslí a šlehejte, dokud se nespojí.
  4. Jemně přimíchejte suché přísady k mokrým.
  5. V malé misce se lžičkou mouky obalte kousky čokolády a vhoďte je. Kousky čokolády vmíchejte do těsta.
  6. Pomocí naběračky na zmrzlinu; těsto rovnoměrně naberte do 12 formiček na muffiny.
  7. Pečte je 18-22 minut, dokud zapíchnuté párátko nevyjde čisté.
  8. Muffiny položte na mřížku a po vychladnutí je podávejte.

 

Nutriční hodnoty

Počet porcí: 1 muffin

Kalorie: 384 kcal | Sacharidy: 43g | Bílkoviny: 10g | Tuky: 20g | Nasycené tuky: 6g | Transmastné kyseliny: 1g | Cholesterol: 154mg | Sodík: 274mg | Draslík: 330mg | Vláknina: 3g | Cukr: 20g | Vitamin A: 259IU | Vápník: 103mg | Železo: 3mg


Líbí se Vám recept? Sdílejte na sociálních sítích (Facebook, Pinterest).


Zdroje:

gimmedelicious.com/double-chocolate-chip-muffins/

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *