Recept na nejjednodušší čokoládový keto dort z hrníčku

Nejlepší dekadentně bohatý, super vlhký a nadýchaný 60 sekundový keto čokoládový hrníčkový dort stojí za to, abyste si ho dopřáli s pouhými a to pouze s 5 g čistých sacharidů!
 
lžíce čokoládového dortu
 

Když vás přepadne chuť na něco s intenzivním obsahem čokolády, chcete to rychle! Ne vždy se vám chce čekat, až se rozehřeje trouba, připraví se ingredience a čekat, až se to upeče! A právě v tom je nejlepší keto čokoládový dort! Jeho příprava trvá pouhých 60 sekund a po vychladnutí si můžete vychutnávat každý kousek jeho čokoládové chuti.

Na hrnkových dortech se mi vždycky líbí jedna věc: nemusíte si dělat starosti s velikostí porcí. Vše je pro vás perfektně naporcované a nemusíte se bát, že byste se tímto rychlým keto dezertem přejedli. Kontrola porcí je něco, co všichni potřebujeme, a díky tomuto hrnkovému dortu je mnohem snazší ji vyřešit.

Pokud máte děti, budou ho jíst bez rozmýšlení a ani si neuvědomí, že je mnohem zdravější než ten z krabice. Navíc chutná mnohem lépe než cokoli, co se dá koupit v obchodě.

 
jemný keto dort z čokolády
 
 

CO POTŘEBUJETE K PŘÍPRAVĚ 60 SEKUNDOVÉHO KETO DORTU

  • Vejce: Nevynechávejte přidání vejce, protože je to základní složka. Potřebujete ho, aby se vše spojilo dohromady, a díky němu má těsto vlhkou a nadýchanou strukturu.
  • Máslo: Použijte to nejkvalitnější máslo, které najdete; dodá receptu na keto hrnkový koláč zdravé tuky a dodá mu krásnou strukturu.
  • Mandlová mouka: Použití mandlové mouky je při pečení s keto dietou nebo jakoukoli bezlepkovou dietou skvělé. Ušetří vám sacharidy i lepek!
  • Kakaový prášek: Důvodem, proč je tento čokoládový dort s nízkým obsahem sacharidů téměř hříšně lahodný, je kakaový prášek. Je to klíčová ingredience, díky níž je tak bohatý a intenzivní.
  • Erythritol: Jako sladidlo do těchto čokoládových hrníčkových koláčů používám nejraději erytritol, ale určitě můžete použít cokoli, co máte po ruce.
  • Těžká smetana: Díky těžké smetaně je koláč lehký a nadýchaný. Nebojte se; pokud vám tučná smetana nevyhovuje, můžete ji nahradit polovinou nebo zakysanou smetanou, pokud chcete. V obou případech bude chutnat skvěle.
  • Vanilka: vanilka je nepovinná, ale vřele ji doporučujeme. Dodá dortu bohatou chuť a rozhodně stojí za to ji přidat!
  • Prášek do pečiva: I když nepotřebujete tunu prášku do pečiva, pro tyto čokoládové hrníčkové koláče je velmi důležitý. Právě díky němu koláč při ohřívání v mikrovlnné troubě vykyne.

JAK PŘIPRAVIT KETO ČOKOLÁDOVÝ DORT?

Je to šílené, že můžete udělat keto koláč za pouhých 60 sekund, ale je to pravda a je to božské!

Začněte tím, že do hrnku přidáte máslo a rozpustíte ho, pak jednoduše přidáte ostatní ingredience a vyšleháte. V mikrovlnné troubě ohřívejte 60 vteřin a máte hotovo! budete mít úžasný dezert, který byl opravdu bez námahy a stojí za KAŽDÉ jediné sousto!

 

Ingredience

  • 1 lžíce másla nebo oleje podle výběru
  • 3 polévkové lžíce mandlové mouky
  • 2 polévkové lžíce Erythritolu (nebo vaše oblíbené keto sladidlo)
  • 1 a 1/2 polévkové lžíce kakaového prášku
  • 1 velké vejce
  • 1 polévková lžíce tučné smetany nebo půl na půl nebo zakysané smetany
  • 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva

Postup

  1. Do velkého hrnku přidejte máslo. V mikrovlnné troubě ho nechte rozpustit. Do hrnku přidejte zbývající ingredience. Míchejte vidličkou, dokud se nepromísí a nezbudou hrudky. V případě potřeby vhoďte několik kousků čokolády bez cukru nebo kousky čokolády.
  2. V mikrovlnné troubě ohřívejte 1 minutu. Před podáváním nechte 3-5 minut vychladnout. Podávejte se šlehačkou, keto zmrzlinou nebo oblíbenou polevou!

MOHU DO NÍZKOSACHARIDOVÉHO HRNKOVÉHO DORTU NĚCO PŘIDAT?

Ano, rozhodně, do čokoládového hrnkového dortu můžete přidat další ingredience! Některé věci, které chutnají opravdu dobře, jsou čokoládové lupínky, makadamové ořechy, pekanové ořechy, posypání kajenským pepřem nebo dokonce špetka skořice.

Nebojte se upravit chutě podle toho, co máte rádi, a bude to vynikající. Keto dort můžete také doplnit oblíbenou nízkosacharidovou zmrzlinou, čokoládovým fondánem nebo dokonce nízkosacharidovou karamelovou omáčkou.

Jako vždy mějte na paměti, že při přidávání polev a dalších ingrediencí může dojít k ovlivnění nutričních údajů. I když jsou polevy úžasné, chcete se ujistit, že to nepřeženete a zachováte tuto zdravější variantu dezertu.

Nutriční informace dortu

Porce: 1

Sacharidy: 1,5g | Bílkoviny: 13g | Tuky: 34g | Nasycené tuky: 14g | Cholesterol: 262mg | Sodík: 294mg | Draslík: 1,5 mg | Složení: 1,5 kg | Vláknina: 5g | Cukr: 1g | Vitamin A: 877IU | Vápník: 135mg | Železo: 3mg

 

Naposledy aktualizováno 4 prosince, 2023, autorem Redakce Magazínu

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *