Recept na RAW proteinový chléb I

Proteinová dieta je hitem posledních let a lidé se snaží najít čím dál tím více možnosti, jak do těla dostat bílkoviny. V dnešním článku si tedy ukážeme recept na proteinový chleba, který si můžete připravit doma a tak si navýšit příjem kvalitních bílkovin!

Při dietě je nutné vynechat bílé pečivo a proto se jedná o skvělou “náhražku” klasického chleba. Taková útěcha pro lidi, kteří jsou na chleba zvyklí a nechtějí ho vyřadit ze svého jídelníčku.

 

Proč tělu dodávat kvalitní bílkoviny?

V dietě by člověk měl navýšit příjem kvalitních bílkovin z nízkotučných zdrojů a omezit sacharidy. V začátcích proteinové diety je téměř vysadit z jídelníčku. Bílkoviny jsou totiž základním pilířem pro růst a ochranu svalové hmoty.

Nejlepší zdrojem bílkovin jsou maso, vajíčka a proteinové prášky – ten také naleznete v dnešním receptu.

 

Recept na proteinový chleba

Co budeme potřebovat na přípravu 1 bochníku chleba:

TIP: Recept byl převzat ze stránek TopRecepty.cz – doporučuji se podívat, mají tam spoustu zdravých receptů, které se nemusíte bát zařadit do vašeho jídelníčku!

Postup:

  1. Slunečnicová semínka nechte přes noc namočená v čisté vodě.
  2. Chia semínka nechte hodinu ve vodě, aby mohli nabobtnat.

Do mixéru dejte všechny ingredience (protein, slunečnicová semínka, lněné semínka, česnek, provensálské bylinky, sůl, rajče a tako chia semínka zbavené veškeré vody) a rozmixujte. Těsto propracujte a udělejte z něj jeden bochník.

Chleba nakrájejte na 1,5 – 2 cm plátky, které necháme vysušit. V létě je můžete dát na sluníčko a v zimě například na rozehřátá kamna či radiátor. Chleba bude díky tomu pevný, přesto vevnitř lehce vlhký a vláčný. Chleba dle autora obsahuje kolem 105 g proteinu!

Jak udělat proteinový chléb

TIP: Všechny proteinové diety na jednom místě!

 

Nemáte čas a chcete si přesto vychutnat proteinový chleba?

Proteinový toustový chleba od KetoMix

proteinový bezlepkový chléb od KetoMix

Vyroben z těch nejlepších surovin

Zdroj kvalitních bílkovin

Vyšší cena

Přejít do obchodu

Naposledy aktualizováno 13 června, 2021, autorem Redakce Magazínu

Rate this post

3 Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *