Zdravé recepty, které musíte zkusit!
Dlouho tu nebyl žádný článek s recepty, tak je čas to napravit. Inspirace není nikdy dost! Začneme se sladkou, ale zdravou formou závinu.
Makový závin z kvásku
Na jeden střední makový závin budeme potřebovat následující ingredience:
- 100g jemné celozrnné špaldové mouky
- 100g žitný kvásek
- 130 ml vlažné vody
- 130 ml mléka (pro lepší chuť mandlové, kokosové,…)
- 2 žloutky
- 50g medu
- špetka mořské soli
- olej (ořechový olej je chuťově nejlepší)
- mák
Všechny suroviny smícháme dohromady a necháme odležet. Kynutí trvá delší dobu, ve většině případech kolem 2 hodin. Až bude těsto hotové, tak nezbývá, než ho rozválet, naplnit mákem, zabalit a dát na plech. Rychlý, zdravý a chutný závin za pár minut, když nepočítáme kynutí 🙂
Remoska Prima 970×310
Krůtí rolky
- krůtí maso
- sýr Cottage
- výběrový šunka (s vysokým obsahem masa a bez přidaných éček)
- karotka
- pórek
- olej
- sůl a pepř
Krůtí maso musíme nejdříve naklepat a pořádně roztáhnout. Jako první si položíme maso a začneme s přidáváním surovin. Nejdříve šunka, sýr, karotka na slabé plátky, nakrájený pórek a zavineme.
Rolky skládáme na plech, kde je osolíme a opepříme. Až budou krůtí rolky hotové, použijte zbytek pórku k ozdobení, aby ten talíř byl o trochu veselejší.
Treska s bylinkami
- filety z tresky
- citrón
- rozmarín
- koriandr
- sůl a pepř
- olej
Tresku očistíme od případných nečistot a začneme s “marinováním.” Do misky dáme 5 lžic oleje a tresku, kterou budeme prokládat rozmarínem a koriandrem. Na závěr pokapeme šťávou z citrónu a dáme na hodinu do lednice. Po hodině je čas dát tresku na pánev, ale pozor, olej už nepřidávejte.
Na pánvi rybu osolíme a opepříme. Nezapomeňte, že ryba nepotřebuje být na pánvi tak dlouho, jako ostatní druhy masa. Stačí pár minutek a je hotovo!