V letních dnech je dobré mít dostatek tekutin po celý den. Připravte si osvěžující a zdravé smoothie z ovoce, která vás hydratuje, osvěží a navíc do svého těla dostanete vysoké množství vitamínů a minierálů. V letních měsících dochází k nedostatku, protože velká část vitamínů odchází společně s potem.
Recept na ovocné smoothie
Mangovo-broskvové smoothie
Vložte mango, broskve, nektar a jogurt do mixéru a rozmixujte dohladka.
Podle potřeby přidejte limetkovou šťávu a med.
Nalijte do džbánu a dejte do chladničky, dokud nebude smoothie studené.
Jahodovo-banánové smoothie
V míse smíchejte jahody s cukrem a nechte je 30 minut macerovat v chladničce.
Přidejte macerované jahody a část šťávy, mražený banán a jogurt do mixéru a rozmixujte dohladka.
Podle potřeby přidejte citronovou šťávu. Nalijte do džbánu a dejte do chladničky, dokud nebude smoothie studené.
Postup
Každou sklenici naplňte do poloviny mangovo-broskvovou směsí a poté ji naplňte až po vrch jahodovo-banánovou směsí.
V malé misce smíchejte nadrobno nakrájené mango, broskev a jahody a každou sklenici doplňte částí ovoce na ozdobu.
TIP: Přidejte prášek ze zelených superpotravin pro EXTRA vitamíny a minerály.
Ingredience na smoothie s mangovo-broskvovou vrstvou
- 2 velmi zralá manga, oloupaná, zbavená jadřinců a nakrájená na kostičky.
- 2 velmi zralé broskve, oloupané, zbavené pecky a nakrájené na kostičky
- 1 šálek mangového nebo broskvového nektaru
- 1 šálek 2procentního řeckého jogurtu
- Limetková šťáva
- Med
Ingredience na smoothie s jahodovo-banánovou vrstvou
- 2 půllitry zralých jahod, oloupané a rozpůlené
- 2 lžíce cukru
- 2 zralé banány
- 1 kelímek řeckého jogurtu
- Citronová šťáva
- Nadrobno nakrájené mango a broskev, na ozdobu
- Jemně nakrájené jahody na ozdobu
Závěr
Smoothie chutná i dětem, protože je sladké a osvěžující. Skvělá náhrada sycených a sladkých limonád. Vzhledem k vyššímu obsahu sacharidů konzumujte smoothie spíše v ranních a odpoledních hodinách.
Na večer vyzkoušejte naše zeleninové smoothie.
Zdroje:
foodnetwork.co.uk/recipes/layered-smoothies/
Naposledy aktualizováno 18 června, 2021, autorem Redakce Magazínu