Cuket jsou plné zahrady a obchody, tak nás napadlo, že Vám poskytneme skvělý a chutný recept na cuketovou polévku. Je zdravá, originální a pěkná na pohled. Můžete si jí udělat jako zdravý oběd, nebo večeři. Do komentářů nám můžete dát vědět, co si o receptu myslíte.
Polévka z cukety
Co tedy budeme potřebovat pro výrobu polévky?
- cuketa (kolem 500 gramů)
- 2 cibule
- 1 kus sýru tofu
- sůl, vegetu, ocet
- petrželku
- pepř a sůl
Jak jí uděláme?
Oloupeme dvě cibule, které “hodíme” do hrnce, nakrájené na jemno a osmahneme. Po chvíli naházíme za cibulí i na kostičky nakrájenou cuketu, vegetu a zbytek naplníme vodou.
Po 20 minutách
Uběhlo nám 20 minut a nám nezbývá nic jiného než přidat rozmixovaný sýr Tofu, lžíci octa, sůl, pepř a čekáme 5 minut, než se polévka dovaří.
Naším dalším receptem bude originální Cuketový ptáček, který ocení hlavně milovníci slaniny a sýra.
Cuketový ptáček
Ingredince
- cuketa
- kvalitní slanina
- česnek
- 2 kelímky Jihočeského sýru Cottage
- nakládaná rajčata
- sůl a pepř
- olej
Postup
V první řadě si musíme připravit cuketu, kterou nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme odležet. Na pánvi osmahneme (nejlépe na rýžovém oleji) nahrubo nasekaný česnek, přidáme trochu nakládaných rajčat, sýr, sůl a černý pepř.
Poté stačí vzít plátky slaniny, položit je na nakrájenou cuketu a “zasypat” připravenou směsí. Srolujeme do malého “ptáčka,” který propíchneme párátky, aby to všechno drželo pohromadě. Poté stačí dát ptáčky na připravený gril a grilovat 5 – 10 minut. Můžete konzumovat samotné, nebo s pečivem (s bagetkou jsou prý výborné).
Děkujeme, že nás zásobíte zdravými recepty a my máme, co přidat k těm našim. Jestli máte další zajímavé a chutné recepty, s kterými se chcete pochlubit, tak je můžete zasílat na admin@www.perfektnipostava.cz.
Zdroje:
https://www.rehabilitace.info/zdravotni/cuketa-a-zdravi-jeden-z-nejzdravejsich-druhu-zeleniny/
Naposledy aktualizováno 16 října, 2021, autorem Redakce Magazínu